‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen. Een veelgebruikt verlengstuk.

Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week kwam onze redactie een foto tegen op Twitter. Hij is van ‘Viervoeter’ (@4voeter). ‘Viervoeter’ maakt zich zorgen over de vervuiling langs de Rietplas, een prachtig gelegen viswater tussen de bebouwing van de wijk Hoog-Zandveld en de rand van het Park Oudegein.

De Rietput is ontstaan als gevolg van een dijkdoorbraak van de IJsseldijk in de 13de eeuw. In deze 13de eeuw had de Nederlanden te maken met vier grote stormvloeden en overstromingen. Dit leidde ertoe dat er twee grote binnenzeeën in Nederland ontstonden, namelijk de Zuiderzee en de Waddenzee. In Nieuwegein dus ‘De Rietput.’

‘Viervoeter’ stelt de vraag op Twitter: ‘Kunnen die recreatie #vissers niet gewoon hun zooi opruimen?’ Een terechte vraag… maar gesteld aan de juiste recreanten? Trouwens ‘Viervoeter,’ Prullie is op zoek naar nieuwe en spontane opruiminitiatieven. Doe je mee? Kijk maar wat Simon Bol doet in de wijk Galecop.

Ook iets leuks, iets raars of anderszins opvallend gezien en gefotografeerd? Stuur de foto met begeleidend tekstje naar redactie@pen.nl en wie weet!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren