‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Vandaag ontving de redactie een foto van trouwe pen-bezoeker Hans van de Velden die zag dat één van de Galecopper ooievaars zich keurig aan de verkeersregels houdt.

Hans: ‘Zaterdag 23 maart om ongeveer half 6 zag ik de ooievaar uit Galecop op weg naar het avondmaal voor deze dag.. En wat blijkt ook ooievaars kennen de verkeersregels. Hij liep over het zebrapad naar de overkant van de weg naar de andere sloot. Knap he. Al met al vond ik het een foto waard.’

One thought on “‘Foto van de week’

 1. Conny van der Wal

  Hey Hans,

  Wat een hilarische foto.
  Dat tovert een glimlach op mijn gezicht.
  Het lijkt wel gefoto-shopt maar neem aan dat deze ooievaar idd is opgevoed, hoe door de straten te vertoeven.
  Hoezo Nieuwegein een “slaapstad” ?
  Dit soort taferelen houdt een ieder toch wakker en hoop ook (de vaak te hard rijdende) automobilisten,scooterrijders etc. alert.
  Er is heel wat te beleven in “ons verrassende” Nieuwegein.

  Dank voor dit bijzondere kiekje,
  Zondagse groet van :
  Conny van der Wal

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren