‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Arend Bloemink: ‘Cityplaza. De Markt. De ijsbaan. Serious Request 2018. Schaatsen en sponsoren. En dan is het best even wennen op die mooie blauwe schaatsen. Ben jij dat meisje op de foto en wil jij graag een gratis afdruk van deze foto hebben? Stuur dan een e-mail met je naam en adres aan redactie@pen.nl en je krijgt de foto thuisbezorgd.’

Ook onze videograaf Michael Simonse was ter plekke maandag 24 december jl. op kerstavond en zag hoe de radio DJ’s Jorien Renkema en Rob Janssen in de binnnenstad van Nieuwegein aankwamen om de cheque van 3.000,- op te halen voor Serious Request. Michael maakte ook nog enkele foto’s. Deze staan hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren