‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

 

Arend Bloemink: ‘Vrijdagmiddag. De Galecopperlaan is nu voor de vijfde dag voor een deel afgesloten voor alle verkeer omdat er een ovotonde (ovale rotonde) wordt aangelegd. Gaf dat maandag al meteen problemen op het fietspad tussen de Rembrandthage en de Batauweg, waar automobilisten en motorrijders veelvuldig èn in twee richtingen gebruik van gingen maken (dat is nu met betonblokken tijdelijk onmogelijk gemaakt), ook elders gaat gemotoriseerd verkeer in de fout in een poging niet om te hoeven rijden.’

‘Een oudere meneer wandelt op zijn gemak over het voetpad langs de Galecopperlaan. Een motorrijder die geen zin heeft in omrijden, draait vanaf de Batauweg het voetpad op. Als hij de wandelaar nadert, draait hij ter waarschuwing de gaskraan een paar maal open. De wandelaar schrikt. Doet een stap opzij, de groenstrook in en zegt iets als ‘je moet omrijden!’. Waarop de motorrijder de wandelaar toevoegt ‘loop jíj maar om.’’

‘Tja… ‘

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

3 thoughts on “‘Foto van de week’

  1. Eric Bosman

    Dat kenteken staat toch op de foto? Doorgeven aan de politie, kunnen ze die motorrijder in ieder geval een waarschuwing geven.

  2. Bas

    Direct aangeven die sukkel. Ben die asociale motorrijders behoorlijk zat aan het worden. Vooral dit soort lui en degenen die menen het recht te hebben altijd een ongeloofelijke teringherrie te maken.

  3. J.F.Lith

    Een gesprek moet politie en zeker een bon kenteken moet je te zien zijn en rugnummer 71ook

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren