Video: ‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend: ‘Hoewel de Nieuwegeinse Kaat Oudesluijs best graag fietst, neemt ze toch meestal de auto voor haar woon-werkvervoer. Vanmorgen echter vertrok Kaat in het kader van Nieuwegein Fietst op de fiets naar haar werk in Zeist. Ze houdt dit in ieder geval deze week vol en is daarmee in competitie met twee andere Nieuwegeiners, die allebei ook een week lang de auto laten staan, om een originele Nieuwegein-Fietst-fiets te winnen.’

Dinsdag 4 juli jl. fietste Nieuwegein-vlogger Dagmar van Amerongen al vloggend met Kaat mee. Dat werd een bijzonder ritje! Zie video hierboven.

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk