Katern

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink:‘Net niet (meer) Nieuwegein. Ooit wel. Nu, ambtenaren zeggen dan: thans, behoort dit -in principe- fantastische recreatiegebied tot de gemeente Utrecht. Daarmee haalde de gemeente Utrecht een groot probleem in huis. Immers, en wij Nieuwegeiners wisten dat al heel lang, het water is gevaarlijk. Er is in het verleden veel en gevaarlijk afval geloosd. Naar verluidt zelfs gevaarlijk ziekenhuisafval. Bovendien schijnen er scherpe zaken uit de bodem omhoog te steken. Kortom er mocht en mag geen waterrecreatie plaatsvinden in de Nedereindseplas. Tenminste, niet eerder dan dat de gevaarlijke zaken zijn verwijderd. Of afgedekt…’

‘En daar zowel de gemeente Utrecht als ook de provincie van mening zijn dat Utrechters, IJsselsteiners en wij Nieuwegeiners recht hebben op een mooi recreatiegebied werd járen geleden dit bord geplaatst. Een bord waarop keurig staat uitgelegd wat beide overheden gaan doen om voor ons allen zo’n heerlijk recreatiegebied te realiseren. En bovendien is te lezen dat een en ander 4 jaar in beslag zou gaan nemen… Het bord staat er inmiddels meer dan die 4 jaar. Er staan hekken op sommige plekken om het water. Er zwemmen vissen. Er dobberen watervogels. Soms zwemt er een hond, die zich vervolgens lekker uitschudt bij zijn (of haar) baasje. Geen mens gaat, geen mens mág daar het water in… Nu niet. Wellicht nooit. Jammer. Voor ons allen. En dat ondanks dat veelbelovende bord.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren