‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Vanmiddag weer een heerlijke wandeling door de groene gedeeltes van Nieuwegein gemaakt. En wanneer ik dat doe, loop ik altijd de kans de ‘Nieuwegeinse schaapskudde’ te treffen. Zo ook vanmiddag. Het leuke is, dat deze schapen nogal nieuwsgierig van aard zijn. Zij maken gewillig ruimte wanneer je tussen de kudde doorwandelt. Maar veel leuker is om dan halt te houden, op de hurken te gaan zitten of gewoon in het gras. De schapen komen dan al snel even kijken wat voor wezen ze bezoekt. Ze komen naar je toe. Ze ruiken en snuffelen aan je èn (en wie vindt dat nou níet leuk) je kunt ze dan rustig aanraken, aaien, strelen.

Wát een aanwinst, die schaapskudde zo aan de randen van de Nieuwegeinse woonwijken! Nu maar hopen dat de gemeente nog wat eurootjes vindt om ook de komende jaren de schapen terug te laten komen!’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk