‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Dit voorjaar, ik meen tenminste dat het dit voorjaar was, fotografeerde ik de Taludweg. De weg die langs de Blokhoeve naar de Jutphasebrug loopt. Het ging me er toen om dat de situatie toenmalige vastgelegd werd voordat de gemeente de aangekondigde bomenkap zou aanvangen. Immers, langs de Taludweg stond een imposante rij hoge bomen. Bomen, die als het ware de grens van Blokhoeve accentueerden. Die bomen moesten daar weg volgens de gemeente. De reden was het fietspad… Niet dat daar iets mis mee was. Nou ja, een paar hobbeltjes als gevolg van wortelopdruk, maar dat heb ík nooit als een probleem ervaren. Er werd dus weer een rij bomen in Nieuwegein gesloopt. Helaas.’

‘De bomen zijn weg. De hobbels in het fietspad zijn gebleven. Maar de natuur slaat terug: de bomen komen terug! Niet vanwege de gemeente, neenee, de natuur neemt het heft in handen. Want precies op de grens van het veel te smalle voetpad en het fietspad, precies daar vinden de wortels van de omgehaalde bomen de weg naar boven. Hoger en hoger en meer en meer komen de bomen terug! Meer dan ooit. Móói! Maar dat zal vast niet lang zo blijven… het jonge geboomte versmalt het fietspad. Het voetpaadje is totaal onbegaanbaar geworden. De tegels liggen schots en scheef. Onkruid en jong geboomte neemt de regie over. Is het misschien een idee de natuur hier de natuur te laten? Vervolgens het voet- en het fietspad zodanig te verleggen dat de natuur gerespecteerd wordt? Of ? Of…?’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren