‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Vreeswijk. Zaterdagmiddag. Veel stoere ‘zeebonken’ die liederen ten gehore brengen. Liederen die op beeldende wijze het zware zeemansbestaan verwoorden. Meezingers, meeklappers. Een gemengd publiek. Veel grijze koppen, mannen en vrouwen. Baarden. Maar óók: jongeren!’

‘En dan loopt er een grote groep in wit en paars geklede vrouwen (of moet ik zeggen: dámes?) de loopplank op. De enige echte Nieuwegeinse Dolle Diva’s. Onder leiding van (oeps de wind waait mijn kapsel door elkaar) dirigent Ria Aukes. Kortom, genieten.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren