‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Vorige week zaterdag. Stadstheater en kunstencentrum DE KOM. De Fluitdag. Beetje vreemde naam, maar wel een naam die de lading dekt. Hoewel, eigenlijk is het een Fluitendag. Immers, het is enerzijds een dag voor blokfluiters, anderzijds een dag voor dwarsfluiters (of zijn het fluitisten?). En weer, net als tijdens de Percussiedag een paar weken geleden, troffen jong, iets minder jong, oud en iets ouder elkaar in een uiterst aangename, leerzame en bovenal respectvolle manier. Lekker samen musiceren, leren, luisteren. Ik ging even kijken. En nam natuurlijk mijn camera mee. Alle door mij gemaakte foto’s van die dag zijn hier te vinden. (voor wie zichzelf terug wil zien).’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren