Katern

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Ineens hoor ik een ouderwets gepruttel buiten. Een aanzwellend geluid en wanneer ik dan, nieuwsgierig als ik ben, naar buiten kijk zie ik daar een vijftal Solexen langsrijden. De berijders alle vijf gekleed in een lange leren jas met een leren bromfietskapje ter bescherming van het hoofd. Nostalgie en plezier! Want dat het plezierig is, zo’n ouderwets vervoermiddel te berijden, weet ik uit recente, eigen ervaring!’

‘Toevallig zag ik onlangs het bordje ‘HUURT HIER UWEN SOLEX’ aan de gevel van een pand aan de Herenstraat geschroefd… Mijn welbekende nieuwsgierigheid dwong me toen daarvan een foto te maken. Nu weet ik waarom. Toch maar eens op onderzoek uitgaan! Misschien grappig eens met de voltallige pen.nl-redactie een uurtje te gaan Solexen?’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week) Eerder hadden we Henny Born in het ‘Portret van de week’ ook een Solex rijder. Zou hij hier achter zitten?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk