‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘De nieuwe Markt, zo heet dat plein in Nieuwegein (niet dat de markt daar nog wordt gehouden, maar ach), is een plek geworden waar wat te dóen valt. Zeker wanneer het weer dat toelaat. Zoals de afgelopen weken. Overdag volle terrasjes. Bankjes met zon-minnende mensen. En kínderen die zich vermaken bij en met de fontein. De kids kunnen daar zelfs rustig achter gelaten worden bij Maureen (daarover later meer op pen.nl!). ’s Avonds wordt de Markt benut door skaters die, naar verluidt, van heinde en ver komen om hun acts verder te perfectioneren (Gemeente, misschien is het een aardig idee om voor en naast De Kom dit soort ‘heuvels’ aan te brengen?).’

‘Water en kinderen. Dat kán niet fout. Zeker niet wanneer dat water zo uit de grond komt. En al helemaal niet wanneer dat water soms rustig borrelt en even later wel anderhalve meter omhoog spuit… En zo gebeurt het, op een zonnige zaterdagmiddag, dat ook dit jongetje de verleiding niet kan weerstaan. Maar, éérst je schoenen uit -net te laat dus- en dán mag je lekker je gang gaan. Ook zijn kleine zusje (?) lijkt naar het water te willen… Maar zij zal nog even moeten wachten.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk