‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Woensdagavond, 21 mei 2014. In een bomvolle raadzaal wachten familieleden en vrienden van de nieuw te beëdigen raadsleden en wethouders het moment van de beëdiging af. Menigeen heeft een fors felicitatieboeket bij zich. Weliswaar is er voordat de beëdigingen plaatsvinden nog een raadsvergadering… maar plaatsvervangend voorzitter Martin Monrooij spreekt bij de aanvang daarvan het vermoeden uit dat die toch wel zo tegen half tien zal zijn afgelopen. En dán is het tijd voor de plechtigheden en kunnen de felicitaties worden overgebracht.’

‘Helaas, het liep allemaal anders. De vergadering, over het coalitieakkoord liep uit. En uit. En weer uit. Langzaam maar zeker vertrokken steeds meer mensen en werd de raadzaal alsmaar minder (bom)vol. Allen de èchte die-hards bleven uiteindelijk over, zich soms de slaap uit de ogen wrijvend. Ook ík vertrok na drie-en-een-half uur. Maar wel met een camera vol foto’s… je weet maar nooit hoe die nog eens van pas komen, tóch?’

‘Déze foto vind ik het predikaat Foto Van De Week waard: een twee-partijenoverleg, een trotse VVD-coalitietrekker, een puzzelende D66-er èn, als klap op de vuurpijl, een diep-nadenkende CDA-leider… En dat allemaal tijdens een avond die voor veel minder-vaak-de-raadzaal-bezoekende bezoekers helaas wat teleurstellend verliep. Een leermomentje?’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk