‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Cityplaza. Om precies te zijn: de Markt. Daar waar aanvankelijk de zaterdagse warenmarkt werd gehouden. Vandaar de Markt. De warenmarkt is vanwege de verbouwingen aan en om Cityplaza jaren geleden verhuisd en zal niet meer terugkomen op de Markt. De Markt is veranderd in een licht heuvelachtig stadslandschap met vooruitgeschoven winkels en horeca. Bovenop de vooruitgeschoven percelen worden nu daktuinen aangelegd ten behoeve van de bewoners van de appartementen. Een prima idee, zo krijgen de bewoners iets moois terug voor het jarenlang wonen in herrie en stof. Op de Markt is een bouwsel verrezen dat mij tijdens de bouwfase het idee gaf dat er een piramide gebouwd werd: de vestiging van La Place. Met La Place krijgt Nieuwegein dan tóch nog een stukje van de jaren geleden toegezegde V&D-vestiging in Cityplaza…’

‘De leegte in de foto, de blauwgetinte winterschaduwkleuren, de bijzondere bouwsels, de golvende bestrating, het openstaande bouwhek, een aparte belevenis. Misschien is het een idee om de nu veranderde Markt een andere naam te geven? Een naam die beter aansluit bij wat het plein met de aparte bebouwing nu is geworden? Misschien kan daarvoor een wedstrijd worden uitgeschreven? Gemeente? pen.nl? Ik heb wel een ideetje: Cityplaça. Of is dat dan net weer een beetje over the top?’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren