Katern

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Nieuwjaarsdag in Nieuwegein. Voor de allereerste maal wordt in Nieuwegein, bij Down Under in Laagraven, de Nieuwjaarsduik gehouden. Een zestigtal deelnemers verzamelen zich aan de rand van het strand. Badjassen, ochtendjassen, handdoeken en uiteraard de bekende Unox mutsen beschermen de deelnemers tegen de stevige en knap frisse wind. Springend en dansend proberen veel van de deelnemers zich op te warmen voor… Ja, waarvoor eigenlijk… Opwarmen voor een duik in het zeven graden koude water?’

‘Buiten de deelnemers verzamelen zich familieleden, supporters, burgemeester Frans Backhuijs (die het startlint om precies 12.00 uur zal doorknippen), nieuwsgierigen en uiteraard mensen van de pers. Mensen van de pers, ze zijn altijd en overal. Bij nacht en ontij en dus ook op deze winderige nieuwjaarsochtend. En als er pers is, dan is daar ook altijd de Nieuwegeinse persfotograaf Johan Morgenstond. Groot, kleurrijk, opvallend, regelend, regisserend maar bovenal altijd vriendelijk en behulpzaam. Een goed mens met een goed hart. Mooi om met een foto van Johan de 2014-serie Foto Van De Week te kunnen beginnen.’

En voor alle deelnemers en overige nieuwsgierigen: op www.oypo.nl/oopsfotos zijn nog veel meer foto’s van deze eerste Nieuwjaarsduik te vinden. (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk