‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Zaterdag. Laatste dag van november. De dag waarop velen nog even snel wat inkopen voor Sinterklaas doen. De dag waarop de warenmarkt, zoals elke zaterdag, in Nieuwegein plaats vindt. Een dag die velen naar de Nieuwegeinse binnenstad lokt. Kijken èn kopen. In deze tijd van het jaar hopen de winkeliers nog wat te verdienen en het jaar commercieel gezien nog wat prettiger te doen uitvallen. Tja, en wat gebeurt er dan in deze periode? Dan besluit ‘men’ dat er nodig wat moet worden gedaan aan de kruising van de trambaan met de Zuidstedeweg. Dé weg die automobilisten toegang verschaft tot City Plaza, tot de winkels. En omdat er aan de tram-oversteek wordt gewerkt, worden meerdere rijstroken tegelijk afgesloten, zodat er slechts één rijstrook overblijft voor al het verkeer richting City Plaza… Gewèldig!’

‘Nou ja, wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond, gaat ‘men’ dan aan de slag daar waar de tram, komend vanaf het noorden, de bocht neemt richting City Plaza? Ik dacht werkelijk dat er iets mis ging toen er een tram door die bocht kwam aanrijden: wát een gepiep, wát een herrie. Nee, dat is níet normaal, wat ‘men’ er ook van moge vinden. Foei!’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren