Katern

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Deze keer ging Arend met een opdracht op pad, de opening van de kledingbank.

Arend Bloemink: ‘Nadat hij vliegensvlug het lint onderaan de trap, die leidt naar de Kledingbank Nieuwegein, doorknipte, overhandigde zoon Delano een heerlijk ruikend boeket aan zijn moeder Daniëla Frederica, de initiatiefneemster van deze Kledingbank. Delano knipte het lint door nadat Daniëlla en Nieuwegeins wethouder Johan Gadella voor een vol huis en een volle tuin hun openingstoespraken beëindigden. Op de eerste etage, daar waar de Kledingbank onderdak heeft gevonden, verhaalde Daniëlla tegenover de wethouder over de snelle totstandkoming van de Kledingbank en over de enorme chaos bij haar thuis, daar waar nu, bij gebrek aan opslagruimte, alle kamers vol staan met bananendozen gevuld met nog veel meer kleding. Wie heeft er bergruimte over en wil die beschikbaar stellen aan de Kledingbank?’ (Klik op het cameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren