‘Foto van de week’

Laatste week van de ‘grote vakantie’. Al jarenlang is dat hèt moment dat in Nieuwegein de Jeugdwielerronde wordt georganiseerd. Aanvankelijk vond dit evenement plaats in Jutphaas, met de Herenstraat als middelpunt. Daar bevonden zich start en finish. Het was een ècht rondje om de kerk, waaraan naast (veel Nieuwegeinse) jeugd ook diverse categorieën amateur-wielrenners deelnamen. Ook werd er dan een héle week gereden, van zondag tot en met vrijdag.

Ook déze week is het de laatste week van de ‘grote vakantie’ en ook déze week reed de jeugd haar rondjes. Niet meer op het Jutphase stratencircuit. Naar ik begreep moest men daar als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen verdwijnen. Jammer, één van de lokale activiteiten met een jarenlange traditie waarvan het voortbestaan van gemeentewege min of meer is wegbezuinigd. De organisatie week uit naar het wielercircuit aan de rand van Galecop. Een aanzienlijk minder aansprekende lokatie. Met alle gevolgen van dien. Steeds minder renners en steeds minder publiek weet de lokatie te vinden. Reden voor de organisatoren om samenwerking te zoeken èn te vinden met ándere sport- en ontspanningsorganisaties. Ook is het aantal dagen verminderd naar drie: dinsdag, woensdag en donderdag. Ik ging daar woensdagavond een kijkje nemen. Dikke bandenrace, criterium, vrouwenrace: kleine groepjes renners gingen met elkaar de strijd aan. Een klein plukje bezoekers, supporters, familieleden langs het circuit.

En tóch, toch was het weer leuk om er een avondje bij te kunnen zijn.
En de zon maakte de sfeer compleet. Wat zou het toch fijn zijn wanneer er volgend jaar weer een èchte (jeugd)wielerronde, een echt rondje rond de kerk, verreden zou kunnen worden… Gemeente?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren