Katern

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Wandelend onderweg naar een volgend ‘Portret van De Week’ voor pen.nl zag ik vanuit mijn ooghoek in een flits een object aan de muur van een huis zitten. In eerste instantie liep ik er aan voorbij. Totdat er iets was dat mij deed stoppen en omdraaien. Ik moest tóch nog eens goed kijken… was dat nou werkelijk een vlaggenhouder of… Inderdaad, een vlaggenhouder, geschroefd aan de gevel van een huis. Een kóninklijke vlaggenhouder, eentje met een heuse kroon. Een momentje, een fotomomentje van de week.’ (Klik op het cameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren