Katern

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Maandag was ik bij het ‘Haringhappen’. Een happening die aan de zakelijke relaties van de RABO Bank Utrecht en Omgeving werd aangeboden. Kennelijk gebeurt dat elk jaar. En aangezien ik weliswaar wèl een relatie met deze bank heb, maar géén zakelijke, heeft men mij nimmer voor deze happening uitgenodigd. Hoewel ik ook deze maal niet was uitgenodigd door de bank, was ik tóch aanwezig. Met camera. Sfeer proeven en fotograferen.’

‘Het ‘Haringhappen’ vond deze maal plaats op het buitenterras van ons
prachtige Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM. Een fantastische plek.
Mooi in de luwte van de zuid-westen wind. Mooi uitzicht over een deel van
Nieuwegein.’

‘En, hoewel de meeste foto’s die ik maakte van wat meer registratieve aard zijn, maakte ik nu en dan toch ook wat foto’s met een wellicht wat meer artistieke waarde. Zoals deze foto van de drie heren. Sámen op een party, maar tóch alleen. Ieder met zijn eigen gedachten. Nadenkend, observerend, wellicht ook genietend van de (na)smaak van haring gecombineerd met een goed glas. Een moment slechts. Even later raakten deze heren (weer) met elkaar in gesprek en lieten ze zich bereidwillig door mij fotograferen. Ook leuk, zo’n min of meer geposeerde foto, maar doe mij deze maar!’ (Klik op het cameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren