‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Sail 2015. Oók Nieuwegein… Want, toen ik me woensdag in IJmuiden aan de oever van het Noordzeekanaal al fotograferend vergaapte aan de gigantische drukte en scheepspracht, fotografeerde ik ongemerkt ook het Utrechtse Statenjacht. Het Utrechtse Statenjacht… Weer thuisgekomen de foto’s nader beschouwend en bewerkend, ontdekte ik een prominent Nieuwegeiner in gesprek met een prominent ex-Nieuwegeiner: burgemeester Frans Backhuijs en ex-wethouder en thans Veenendaal’s burgemeester Wouter Kolff. Je komt Nieuwegein dan ook óveral tegen. En pen.nl trouwens ook!’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als ware het een verlengstuk van zijn hand. Een veelgebruikt verlengstuk.Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.Veel plezier met de rubriek ‘Foto van de Week’. Deze week liep Arend door de nieuwbouwwijk Blokhoeve. En wat zag hij daar tot zijn verbazing? Een trappetje die je brengt van iets naar niets. Heeft u foto’s, mailt u ons die dan zodat wij die kunnen delen met onze lezers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk