‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Zo maar een zaterdagmorgen in januari. Of toch niet zo maar een zaterdagmorgen? Al om 10:00 uur is het een drukte van belang in DE KOM: moeders, vaders, opa’s, oma’s, buggy’s, karretjes en vooral veel, heel veel heel kleine Nieuwegeinertjes! Je zou bijna denken dat er een speciale consultatiebureau-zitting is. Maar niets is minder waar. Geen serieuze zaken deze ochtend in DE KOM, maar plezier. Veel plezier voor nog véél meer Nieuwegeiners. Via de media en de kinderdagverblijven waren alle Nieuwegeinse baby’s, peuters en kleuters opgeroepen deze ochtend naar een SING IN te komen. En de organisatie nodigde alle baby’s, kleuters en peuters uit om niet alleen mamma, pappa, opa en oma mee te nemen, nee, ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom. Nou, dát heeft de organisatie geweten. Meer dan drie maal het aantal mensen waarop gehóópt was stroomt door naar de vierde verdieping van DE KOM, waarmee de gereserveerde zaal veel en veel te weinig ruimte bood. Organisatie, (groot)ouders en hoofdpersonen gingen soepel met dat gegeven om, waardoor tóch iedereen een lekker half-uurtje zingen (en vaak ook bewegen) meemaakte. Wow, dát was genieten! Ik keek en luisterde mee en liet mijn camera overuren maken (álle foto’s zijn hier te vinden). (Klik op het cameraatje voor de foto’s van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk