‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Nog niet zolang geleden, op een schitterende -zelfs wárme september-nazomer-middag was de lokale pers uitgenodigd door Burgemeester en Wethouders voor een nadere-kennismakings-fietstocht door Nieuwegein, waaraan ook een aantal dames van de gemeentelijke afdeling Communicatie deelnamen. Fietsen, luisteren, praten, (nader) kennismaken, een dorstlessertje halverwege en tot slot een afsluitend drankje: een zeer geslaagd evenement. Een sportief-informatieve middag. Informatief omdat B&W uiteraard van de gelegenheid gebruik maakte om het lokale journaille nader bij te praten over dat wat in Nieuwegein gebeurt en staat te gebeuren. Zo legde wethouder Helen van den Berg onder meer uit wat de stand van zaken is met betrekking tot de realisering van de zo gewenste fietsverbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal ter plekke. Uit de serie foto’s die ik maakte, koos ik deze foto vanwege het licht, het lage camerastandpunt en omdat de hele groep hier, op mij na dan, compleet is (want zie die journalisten maar eens bij elkaar te houden…)’ (Klik op het cameraatje voor de foto’s van de week) Meer foto’s vindt u hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk