Forumdebat Regionale Energiestrategie bij Skipiste Nieuwegein

Utrecht wil een windenergiepark plaatsen aan de grenzen van Rijnenburg, Nieuwegein en de Lopikerwaard. Wat beweegt de gemeentelijke politici? Hoe kijken inwoners aan tegen zonnevelden en windparken? Welke innovatieve ideeën leven er bij lokale ondernemers en inwoners? Welke energiebronnen zijn van deze tijd, welke niet en welke domineren het toekomstbeeld?

Op woensdag 6 november vindt er bij de Skipiste Nieuwegein aan de Nedereindseweg 501A een Forumdebat plaats over de Regionale Energiestrategie. Het begint om 19.30 uur en aanmelden kan via: secretariaat@vvdlopikerwaard.nl.

In de 16 gemeenten rond Utrecht is dit najaar, net als in andere regio’s, een startnotitie vastgesteld over de regionale bijdrage die de U16 gemeenten leveren aan de energietransitie. In het voorjaar van 2020 stellen de gemeenteraden het concept vast van het bod dat de U16 regio doet. Wat is daarin de bijdrage van IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein en Oudewater?

De lokale netwerken VVD Lopikerwaard en VVD Nieuwegein slaan de handen ineen en organiseren samen een forumdebat over dit thema. In het panel nemen lokale politici en ondernemers plaats. Zij gaan het gesprek aan met Mark Harbers, woordvoerder voor de VVD in de Tweede Kamer en Rob Jorg, wethouder voor de VVD in gemeente Utrechtse Heuvelrug met de portefeuilles ruimte, wonen en duurzaamheid. Hij is één van de trekkers van het gesprek dat de 16 gemeenten rond Utrecht (en Utrecht zelf) voeren over de Regionale Energiestrategie.

Het debat wordt geleid door Karima Bouchtaoui. Karima is statenlid voor de VVD in Zuid-Holland, geboren en getogen in de provincie Utrecht en hoopt dat haar kinderen in een kansrijke en schone samenleving groot worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk