Fokkesteeg Samen – Buurtbord Fokkesteeg #1

Het Buurtbord Fokkesteeg #1 aan de IJlsterveste hangt er nu een week. De buurtbewoners vinden het een sympathiek initiatief en maken er goed gebruik van. Het idee heeft Sylvia de Goede opgedaan via een website. Daar las zij een stukje tekst over een groep bewoners die met elkaar een buurtbord hebben gemaakt. Het inspireerde haar tot iets positiefs willen toevoegen aan deze gekke tijd waarin we allemaal op onze eigen manier geconfronteerd worden met de gevolgen van Covid 19. ‘Iets waarmee we als naaste buren op een alternatieve manier met elkaar in contact staan. Niets pretentieus hoor maar gewoon iets aardigs doen waar we als buren iets aan kunnen hebben’ aldus Hanny Plomp van ‘Fokkesteeg Samen.’

Er is wel wat (denk)werk verzet, ook door haar metgezel, om het buurtbord te maken zoals het nu is. Op zondag 3 mei was het buurtbord af en hebben ze het samen aan de gevel gehangen. Daarna is Sylvia de Goede vanaf de plek waar het bord hangt aan weerskanten huis-aan-huis een ‘buur(t)bericht’ gaan verspreiden. Met de hand geschreven kaartjes, opgeleukt door haar oudste dochter met een tekening van een vredesduif, om bekend te maken dat vanaf dat moment het buurtbord op de gevel hing.

‘Al heel snel maakten buren gebruik van de krijtjes in het op het bord gemonteerde bakje om er berichten op te schrijven. In eerste instantie allemaal positieve reacties op het initiatief. Daarna volgden er berichtjes over plantjes ruilen, een bandje beginnen met 1,5 meter afstand en een website waar recepten te vinden zijn voor koken en bakken zonder pakjes en zakjes. Allemaal talenten van buren die boven borrelen!’ aldus Plomp.

Ter inspiratie had Sylvia een recept opgehangen op het ‘prikbord-deel’ van het buurtbord. Deze hangt er nu nog. Sylvia heeft geen idee of iemand er misschien een foto van gemaakt heeft om het uit te proberen. Later stond ze in de badkamer, het raam was open en ze kon flarden opvangen van een gesprek tussen twee mannen. Op enig moment zei één van hen: “Dat van die recepten hoeft van mij niet zo nodig, maar het is een leuk initiatief.” Zo grappig!

Sylvia wil het bord gebruiken om wat ideeën te opperen voor leuke dingen in de buurt. Om met elkaar de komende periode goed en fijn door te komen. Want voorlopig nog wel 1,5 meter afstand moeten houden, niet naar een festival kunnen, misschien niet op vakantie kunnen…voor Sylvia de Goede allemaal redenen om in te zetten op het met elkaar in de buurt fijn te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk