FNV gaat op tour met vogelverschrikker

Afgelopen woensdag verzamelden werknemers van Stern-auto in Nieuwegein zich om gezamenlijk de aftrap te doen van de ‘vogelverschrikker-tour.’ Dit omdat begin dit jaar de automonteurs van Stern in Noord-Nederland constateerden dat er een aantal dingen goed mis gingen in hun arbeidsvoorwaarden. Directie van Stern ging pas in gesprek met hun vakbond na een ludieke actie met een vogelverschrikker en hier bereikte men een oplossing.

De Noordelijke acties zetten echter meer in beweging. Bij de tak die de naam Stern-auto draagt melden zich nu automonteurs met klachten over hun ADV-regeling. Al snel bleek dat zij als enige bedrijfstak bij Stern niet mochten kiezen tussen ADV of extra salaris terwijl de honderden andere monteurs van andere bedrijfstakken dat wel hebben. FNV en Stern spraken vervolgens maanden over een oplossing totdat de Stern-directie eenzijdig het hele proces besloot op te schorten tot 2019. Dit was de aanleiding voor een vervolg op de ludieke actie in het Noorden.

Deze zomer gaat de vogelverschrikker op actietour en organiseert de FNV iedere twee weken poortacties bij Stern-vestigingen. De exacte locatie blijft geheim tot het laatste moment. Vakbondsbestuurder Bart Plaatje: “Wij betreuren het ten zeerste dat we niet constructiever kunnen handelen. In deze tijden zou het toch mooi zijn als de polder wat zuurstof kreeg en we in constructief overleg dingen konden verbeteren. Helaas kiest de directie niet die weg en moeten we opschalen om toch dat te bereiken wat de mensen op de werkvloer wensen. De vogelverschrikker komt naar je toe deze zomer!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren