Flitspaal Symfonielaan in Nieuwegein gaat aan

De nieuwe flitspaal op de kruising Symfonielaan in Nieuwegein gaat volgende week aan. Deze controleert in beide richtingen op het naleven van de maximum snelheid van 50 km per uur. De flitspaal moet eraan bijdragen dat de verkeersregels beter worden nageleefd en de verkeersveiligheid toeneemt.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten deze flitspaal te plaatsen om de verkeersveiligheid te vergroten. Dit gebeurt op verzoek van de gemeente Nieuwegein en in overleg met de politie. De Symfonielaan is een drukke weg in de bebouwde kom waar regelmatig te hard wordt gereden. Vooral voor de fietsers levert dit gevaarlijke situaties op. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

In de afgelopen periode is de paal getest. Zo is uitgebreid gecontroleerd of de kentekens op de flitsfoto’s goed te lezen zijn en of de juiste snelheid wordt vermeld. De paal staat straks 24 uur per dag aan en foto’s van overtredingen worden direct verwerkt door het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan samen met de politie en de provincie of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

De rode stip geeft de positie aan van de flitspaal

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren