Flessenpost over Jeugdzorg

Jongeren van het JeugdWelzijnsBeraad (een landelijke organisatie van jongerenraden in de Jeugdzorg met meer dan 25 aangesloten jongerenraden en sinds kort met een eigen jongerenbestuur) leverden 18 juni in heel het land per flessenpost een boodschap over veranderingen in de jeugdzorg af aan gemeenten. Rond de honderd jongeren (ervaringsdeskundigen) verzamelden zich in Utrecht om vanuit daar hun inhoudelijke en positieve boodschap op ludieke wijze bij betrokken burgemeesters en wethouders af te leveren.

De jongeren Isanne en Arnold brachten een bezoek aan wethouder Renée Blom van o.a. Jeugdbeleid. Zij nam de collageposter per flessenpost in ontvangst. Via de poster gaven de jongeren weer waarom jongerenraden niet mogen verdwijnen, waar jongeren zich zorgen om maken als het gaat om de transitie jeugdzorg en waar jongerenraden over mee kunnen denken voor, tijdens en na de transitie. De gemeente Nieuwegein gaat in gesprek met de betrokken jongerenwerker om te zien waar jongerenambassadeurs Jeugdzorg Provincie Utrecht een bijdrage kunnen leveren.

De transitie Jeugdzorg gaat over veranderingen in de jeugdzorg, omdat de landelijke overheid per 1 januari 2015 taken overdraagt aan gemeenten. De gemeente Nieuwegein bereidt zich in samenwerking met betrokken op de veranderingen voor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk