Fitte oud-sleepbootkapitein elke dag in beweging

Veel melk drinken en veel bewegen. Volgens oud-sleepbootkapitein Klaas Barneveld (95) is dat dé manier om lichaam en geest gezond te houden. Daarom maakt Klaas elke dag een wandeling van minstens anderhalf uur en doet hij daarna nog een kwartier oefeningen op de trimtoestellen voor Huize Vreeswijk.

Tientallen jaren voer Klaas met zijn sleepboot ‘Teuna’ over de Rijn en haar zijrivieren. Pas op z’n 75-ste stopte hij. Daarna heeft hij nog vijf jaar met veel plezier op een rondvaartboot door de Utrechtse grachten en over de Kromme Rijn gevaren. Op z’n 80-ste werden zijn ogen te slecht en moest hij stoppen met varen.

Onze reporter Johan Nebbeling zocht hem onlangs op en sprak met deze fitte oud-sleepbootkapitein die elke dag nog in beweging is. (Klik op het fotocameraatje hieronder voor het verhaal en de foto’s)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren