Katern

‘Fit op de Fiets’ boekje vol tips voor fit en veilig fietsplezier

“Het is in één woord genieten.” Twee keer per week gaat Jeanne Ooms met een van de Nieuwegeinse fietsclubs op pad voor een tocht. “Er is een wereld voor me opengegaan. Onze natuur is zó mooi. Mijn advies: blijf actief en onder de mensen als je ouder wordt. Mijn fietsclub is een vriendengroep geworden.” Het verhaal van Jeanne en andere senioren staat in het net verschenen ‘Fit op Fiets’ boekje. Deze uitgave van de Provincie Utrecht staat vol tips om fit en veilig te blijven fietsen.

“Doortrappen op latere leeftijd kan soms echt een uitdaging zijn”, vertelt gedeputeerde Mobiliteit, Arne Schaddelee. “Je merkt dat je wat controle verliest, krijgt misschien angst om op de fiets te stappen. Met het programma Doortrappen willen we helpen het zelfvertrouwen te behouden. We geven tips om fit en veilig op de fiets te stappen en kunnen informeren over de meest uiteenlopende soorten fietsen. Ook ondersteunen we Doortrappen gemeentes zoals Nieuwegein hierbij, zoals met de uitgave van dit boekje.”

Het boekje is hier te downloaden. Meer informatie over de Nieuwegeinse fietsclubs vindt u op de website Nieuwegein Fietst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk