Finale wedstrijd: De beste schoollunch van Nederland

Op 21 januari is de finale van de wedstrijd: De beste schoollunch van Nederland! Tien scholen uit tien provincies maken dan nogmaals hun (provincie)winnende lunch klaar. Jochem van Gelder en Pierre Wind maken daarna bekend welke school winnaar is. Doel van de wedstrijd is gezonde en duurzame voeding onder de aandacht te brengen op basisscholen. De wedstrijd is een initiatief van het Steunpunt Smaaklessen en SchoolGruiten van Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR. De landelijke finale vindt plaats bij het ROC Midden Nederland – Horeca en Facilitaire dienstverlening aan de Newtonbaan 12 in Nieuwegein.
‘Wie maakt De beste schoollunch van Nederland?’ Met deze vraag gingen vierhonderd basisscholen in Nederland in het najaar van 2010 vol energie aan de slag. Leerlingen bedachten de meest creatieve recepten van zelfgebakken brood met gegrilde groenten uit de moestuin tot verrassende vruchtensappen van het seizoen. Om het geheel af te maken werd de tafel kleurrijk versierd. In november 2010 werd bekend welke school de beste schoollunch had gemaakt in elke provincie. Uiteindelijk zijn tien scholen uit tien provincies genomineerd. Deze scholen strijden in de landelijke finale op 21 januari tegen elkaar.De winnende school ontvangt een mobiele keuken ter waarde van € 5.000. De recepten van alle genomineerde scholen worden opgenomen in een kinderkookboek van de Lidl. Dit kookboek verschijnt februari of maart 2011.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: