Finale SchoolKlimCompetitie

Op zondag 9 november strijden ruim veertig kinderen van 13.00 uur tot 16.00 uur tegen elkaar in de stadsfinale van de Nederlandse SchoolKlimCompetitie 2014. Bij klimhal Mountain Network Nieuwegein klimmen vier jongens en vier meisjes uit de groepen 7 van vijf Nieuwegeinse scholen om een plaats in de regionale finale veilig te stellen.

De winnaars van de stadsfinale gaan door naar de landelijke finale op 14 december. Uiteindelijk draait alles om dé hoofdprijs: een mobiele klimwand voor één dag op het schoolplein, zodat de hele school kan kennismaken met klimmen.

De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) organiseert de SchoolKlimCompetitie voor het vijfde jaar op rij. De leerlingen maken op een speelse manier kennis met klimmen, wat plezier betekent en het verleggen van je grenzen. In drie disciplines wordt door de leerlingen gestreden: speed, boulder en lead. Speed gaat over het zo snel mogelijk afleggen van een klimparcours, bij lead klimmen de leerlingen aan een touw zo hoog mogelijk in de wand en bij boulder wordt een acrobatische route afgelegd zonder touw en met dikke valmatten onder de maximaal drie meter hoge, schuinhangende wand.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk