Finale breedtesport voor schoonspringers Aquarijn uit Nieuwegein

Zaterdag 25 mei jl. werd in Amsterdam de finaledag van de breedtesport gehouden bij het schoonspringen. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein had maar liefst 9 springers die mee mochten doen aan deze finaledag. Alle springers lieten vier sprongen op de 1 meter plank en 4 sprongen op de 3 meter plank zien.

In de E-groep (9 jaar en jonger) sprongen Roos de Boer en Joy Daalhuizen een goede wedstrijd. Na acht sprongen was er zilver voor Roos en brons voor Joy.

In de D-groep (10/11-jarigen) wist Lorine van Leeuwen de zilveren medaille te behalen. Voor Jinte was er brons.

In de C/B-groep (12 t/m 15 jaar) wist Samuel Quist met goede sprongen de zilveren medaille te halen. Richello Salm werd knap vijfde.

In de A+groep (16 jaar en ouder) sprong Oona Abbema een zeer goede wedstrijd en werd eerste. Ze scoorde de hoogste punten van de dag. Susanne Klooster werd derde en Metin Ardic eindigde als vijfde.

Maar liefst zeven medailles haalde het team van Aquarijn uit Nieuwegein naar binnen. Zondag 26 mei werd ook de beker voor de beste club uitgereikt. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein is de trotste winnaar van de breedtesport van dit seizoen. En dat werd natuurlijk gevierd.