Filmische muziek tijdens lunchpauzeconcert

Vrijdag 18 februari trakteert De Kom u weer op een smakelijke lunchpauze. Op het menu staat kamermuziek met romantische en filmische sferen. Duo Heemsbergen (piano) & Van Jaarsveld (klarinet) speelt samen met violiste Inger van Vliet, celliste Anna Schweizer en hoornist Henk Veldt. Zij spelen één van de vroegere kamermuziekwerken van Ralph Vaughan Williams. De bijzondere bezetting in een perfecte mix van strijkers, blazers én piano komt tot uiting in de mooiste klankkleuren. Het lyrische samenspel van de verschillende muziekinstrumenten doet denken aan filmmuziek. Daarna brengt een stuk van Leo Weiner ook een vleugje Hongaarse volksmuziek in het programma. Vanaf 12.30 uur bent u welkom in de foyer en vanaf 12.45 geniet u van kamermuziek én uw boterham.
Het lunchpauzeconcert op 18 februari is een voorproefje van het kamermuziekconcert dat het Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld op 19 mei in de theaterzaal van De Kom geeft met de musici van de Stichting KamerMuziek. Hun liefde voor kamermuziek bracht het tweetal ertoe om de stichting op te richten, waardoor het mogelijk is om het bijzondere repertoire in de meest uiteenlopende bezettingen uit te voeren. Alle werken die tijdens het concert in mei gespeeld worden hebben klarinet, viool en piano als basis, aangevuld door instrumenten als hoorn en gitaar.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: