Film, theater, dans en veel muziek in de Partner in mei

‘Uit in de Buurt’ luidt de slogan van de Partner aan de Nedereindseweg 401A in Nieuwegein. In de maand mei is er werkelijk van alles te doen. Zo is er elke tweede donderdag van de maand om 14.00 uur de Partner Kino, film op de middag. Op donderdag 9 mei opent Wethouder Kuiper deze nieuwe mogelijkheid om weer film te kijken in Nieuwegein.

Het filmaanbod heeft als verbindende schakel dat alle films een relatie hebben met de werkelijkheid. Waargebeurd verhaal, personen die echt bestaan hebben, of plaatsen waar zich iets afspeelt. De licentie staat niet toe dat de Partner het filmprogramma bekend maakt via de media. Dus belangstellenden kunnen even bellen of even binnenlopen als je wilt weten welke film er gedraaid gaat worden.

‘Bij de kickoff in april, de film Jesus Christ Superstar op donderdag voor Pasen, waren er meteen al enkele tientallen bezoekers en met meer bekendheid verwacht de Partner nog veel meer mensen een plezier te kunnen doen met film’ aldus Rita Vermeulen van de Partner. De toegang bedraagt slechts € 5,- Dit is inclusief een kopje koffie/thee of fris na afloop.

Theater
Om met de Partner een bruisende plek van kunst en cultuur te worden, is theater een welkome aanvulling. Op zondag 19 mei tijdens de Madua Middag, biedt organisatie Madjoe Dua Utrecht naast muziek ook een verkorte voorstelling van Westerling, krachtig muziektheater door Delta Dua. Dit is een Moluks muziek- en theatergezelschap, dat crossculturele theater- en muziekvoorstellingen maakt, met historische banden met Indonesië en vooral met de Molukken. Toegang voor de hele Madua-middag € 5,-.

Dansen
De vaste mogelijkheid om in de Partner maandelijks op de middag lekker te dansen, is op woensdag 15 mei Thé Dansant.

Muziek
Tenslotte is er een buitengewoon rijk aanbod aan muziek in mei. Op zondag 5 mei als elke eerste zondag van de maand: Zie je Zondag! 15.00-17.00 uur. Gratis entree. Op 12 mei alweer de tweede editie van de Partner Blues. De bands Funky Blue Bastards en Corleone treden op tussen 14.00 en 18.00 uur. Dampende, stampende blues/rock. Het dak zal er wel weer af gaan. Dat wordt de leukste moederdag in jaren en ook nog gratis entree.

Heel andere klanken op vrijdagavond 17 mei om 20.00 uur van de band Kozzeltov. Singer/Songwriter Koos Oldhoff en band brengen repertoire dat doet denken aan JJ Cale, Lou Reed of Leonard Cohen. Gespeeld met een contrabas, een viool en twee gitaren. En niemand kletst er doorheen. Entree € 7,50 incl. een drankje.

Tenslotte op de Duamiddag van zondag 19 mei de band Cos Nahuway & Friends, o.a.r&b, reggae en Indonesische klassiekers.

Te veel om te onthouden? Dat zou mooi zijn. Tip van één van de vaste bezoekers: “Eén keer per maand fotografeer ik het maandprogramma aan de gevel van de Partner. Zit dus altijd in mijn telefoon.” Zo makkelijk kan het zijn. de Partner, ‘Uit inde Buurt.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren