Film ‘Een drijvend verleden’ te zien in Museumwerf Vreeswijk

Op woensdag 2 augustus aanstaande is de documentaire ‘Een drijvend verleden’ te zien in de Museumwerf aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk. De aanvang is om 15.30 uur. De entree is gratis. In april 2017 nam voormalig Wethouder Martijn Stekelenburg de documentaire in ontvangst. Dit ziet u in de reportage hierboven die wij eerder maakten.

Hoe verging het de schippers uit Vreeswijk tijdens de Tweede Wereldoorlog? Vreeswijkse oud-schippers en schippersvrouwen vertellen in de documentaire wat zij in de Tweede Wereldoorlog meemaakten. De documentaire is met medewerking van Ad van Liempt tot stand gekomen. Aan de hand van de verhalen van de schippers en schippersvrouwen krijgt u een inkijkje in het leven aan boord tijdens de oorlog.

Over de documentaire ‘een drijvend verleden’
Inwoners van Vreeswijk hebben in 2016 en 2017 verhalen van Nieuwegeinse schippers ‘boven water gehaald’ om aan de vergetelheid te onttrekken. Naar een concept van Monique de Beer hebben de Vreeswijkers Harmke Mastenbroek, Rina Copier en Jaap Boersema veel speurwerk gedaan en zijn zij op bijzondere verhalen gestuit.

In de documentaire ‘een drijvend verleden’ komen ooggetuigen van belevenissen rondom de scheepvaart tijdens WOII aan het woord. Zij brengen de Nieuwegeinse historie via deze bijzondere insteek tot leven. Ooggetuigen die in de documentaire aan het woord komen zijn onder anderen de dames: Elbertse, Pol, vd Sloot, IJkelenstam en van Rossum en de heren van Ieperen en Buitenweg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk