Fietstocht door Nieuwegein

Op zaterdag 21 juni a.s. organiseert de Historische Kring Nieuwegein een fietstocht door Nieuwegein. Een fietstocht door de stad op zoek naar zichtbare overblijfselen van de rijke geschiedenis van Nieuwegein. Fiets mee door het Nieuwegein van nu, en leef je in, in een Nieuwegein dat bestond uit rijke kleigrond en huizen en gebieden die vandaag de dag terug te zien te zijn in namen van de Nieuwegeinse wijken, zoals bijvoorbeeld Batau of de Doorslag.

Het gebruik van een (eigen) gewone fiets is voldoende. De tocht zal op een rustige tempo gefietst worden. Weer of geen weer, de fietstocht gaat altijd door. Op 21 juni begint de tocht om 10.30 uur bij het Museum Warsenhoeck (in het Natuurkwartier) aan de Geinoord 11 in Nieuwegein.

De kosten zijn € 7,50 per persoon (te voldoen bij aanvang van de fietstocht). De fietstocht duurt ca. 2 en half uur, dan hebben we ongeveer 10 km gefietst. Voor de tocht kunt u zich opgeven via deze website. De volgende fietstochten zijn op: zaterdagen 5 juli, 23 augustus, 6 september en de laatste is op 4 oktober.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Fietstocht door Nieuwegein

In het kader van ‘Meimaand – Fietsmaand’ organiseert Wijknetwerk Fokkesteeg 14 mei aanstaande een fietstocht door Nieuwegein. Want hoe goed kent u Nieuwegein eigenlijk? Fiets met het wijknetwerk mee en ontdek zo plekjes in Nieuwegein waarvan u misschien het bestaan nog niet wist. Deze fietstocht is voor jong en oud. De start is bij buurtcentrum ’t Dok aan de Hoornseschans en start tussen 10.30 uur en 11.00 uur. De deelname is gratis.
Het wijknetwerk: ‘Het wordt een fietstocht voor iedereen, dus als u maar iets van conditie heeft kunt u al meedoen. Onderweg komen we langs diverse leuke en interessante bezienswaardigheden. U kunt starten als groep maar ook individueel. Iedereen krijgt een routebeschrijving en bepaalt zijn eigen tempo. Er is een stop onderweg waarbij u koffie, thee of limonade en een snack krijgt aangeboden door het wijknetwerk. Halverwege de tocht is er nog een extra verrassing.’
De afstand die gefietst wordt is ongeveer 25 kilometer. U kunt zich opgeven tot en met 12 mei aanstaande viawijknetwerkfokkesteeg@gmail.com. Na opgave krijgt u verdere informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren