Fietsherstelpunt geopend bij de Fietspomp

Fietsers die hun fiets parkeren in fietsenstalling De Fietspomp in de binnenstad van Nieuwegein kunnen vanaf 4 december terecht bij het Fietsherstelpunt. Bij het Fietsherstelpunt kunnen fietsers urgente reparaties laten uitvoeren die hen weer op weg helpen, zoals het plakken van een band en reparatie van remkabels, versnellingskabels of verlichting. Wethouder Peter Snoeren: “Met het Fietsherstelpunt kunnen we bezoekers van de binnenstad nog meer service bieden én bieden we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een nieuw perspectief op werk. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Het fietsherstelpunt is tevens een leerwerktraject voor mensen die moeilijk aan een baan komen. Hierdoor krijgen deze mensen een nieuw perspectief op werk. U-stal is hiervoor een samenwerking aangegaan met UW Reïntegratie en de Tweewieler Academy van Innovam uit Nieuwegein. De dienstdoende beheerder/fietsenmaker werkt overdag samen met een leerling fietsenmaker. Daarbij geeft de beheerder altijd prioriteit aan de bewaking van de fietsen en bijbehorende handelingen.

Het type reparaties dat bij het fietsherstelpunt wordt aangeboden is beperkt en is bedoeld om mensen weer op weg te helpen. Een klant kan van het fietsherstelpunt gebruik maken als zijn of haar fiets kapot is en men hierdoor niet meer verder kan fietsen. Het gaat dus niet om onderhoud van de fiets. Bromfietsen en scooters kunnen niet gerepareerd worden omdat deze repartiewerkzaamheden te specialistisch zijn. Daar zijn de medewerkers van het fietsherstelpunt niet voor opgeleid. het fietsherstelpunt is geopend tussen 07.00 – 19.00 uur.

Naast deze extra service zijn de fietsenstallingen onlangs kwalitatief verbeterd. Zo zijn de fietsenrekken aangepast waardoor het makkelijker is geworden om het onderste en bovenste rek te gebruiken. Daarnaast zijn de stallingen voorzien van extra informatieborden en zijn speciale plaatsen gecreëerd voor bromfietsen, scooters en fietsen van bijzonder formaat door middel van een duidelijke belijning.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk