‘Fietsfoto van de maand’

Clarion Wegerif van de Fietsersbond Nieuwegein, vertelt elke maand met één Nieuwegeinse fietsfoto met bijschrift wat haar bezighoudt of treft. Deze kunt u iedere maand bekijken op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week: ‘Brute betonblokken!’ aldus Clarion.

fietsfoto

Clarion: ‘Nou moe.Twee brute betonblokken en een ongemarkeerd paaltje. Zomaar midden op de Zoomstede, één van de fietsomleidingsroutes in City. Deze komt met stip binnen op onze Foutefietspaaltjeskaart.’

Ongelukken
Paaltjes op fietspaden veroorzaken jaarlijks naar schatting 2400 spoedeisende hulpopnames. Daarvan zijn bijna 1500 gewonden er ernstig aan toe (VeiligheidNL, 2019). Paaltjes zorgen jaarlijks voor veel ernstige ongelukken en hebben blijvende impact. Volgens de richtlijnen van het Kenniscentrum CROW moet je een paaltje alleen plaatsen als het aantoonbaar strikt noodzakelijk is.

Hieronder de interactieve kaart. De Fietsersbond draagt zelfs een oplossing aan!

2 thoughts on “‘Fietsfoto van de maand’

  1. Anoniem

    Nou, moe Clarion deze paaltjes zijn 1 week pas geplaatst om de autoverkeer spookrijder niet door heen te laten gaan en jij had ook gewoon aan Gemeente kunnen vragen waarom ze geplaatst zijn. Vorige week zijn werkzaamheden geweest en had jij tijdens fietsen ook kunnen zien in plaats deze artikel te sturen.

    1. Klimaatneutrale mobilist

      Nou moe Anoniem, de gemeente mag dus van u wel alles doen voor of tegen autoverkeer, maar daarbij rekening houden met fietsers hoeft niet? Want fietsers, die tellen niet als volwaardige verkeersdeelnemers?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk