‘Fietsfoto van de maand’

Clarion Wegerif van de Fietsersbond Nieuwegein, vertelt elke maand met één Nieuwegeinse fietsfoto met bijschrift wat haar bezighoudt of treft. Deze kunt u iedere maand bekijken op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week: ‘De Batauweg’ aldus Clarion.

Clarion: ‘Een bakfietser steekt de Batauweg over. Dat kan tijdelijk gemakkelijk, omdat de bushaltes op de Batauweg worden aangepast: bussen zullen voortaan op de rijbaan stoppen. Dat levert rijtijdwinst op voor de bus, maar werkt het ook om de problemen op deze drukke wijkweg op te lossen?’

‘Wij vinden als Fietsersbondafdeling van niet en onderbouwen dit met ongevallencijfers. Knippen blijft nodig voor een veilige, goed oversteekbare en leefbare Batauweg.’

2 thoughts on “‘Fietsfoto van de maand’

 1. Peter Verhoeven

  Heel fijn dat Clarion zich inzet voor een veiliger fietsklimaat, maar zo te lezen is het nooit goed genoeg. Mevrouw, wees blij dat er iets gedaan wordt en houd op met dit pamperen van fietsers maar kijk eens hoe de fietsers het zelf verkloten op de fietspaden. Ik fiets dagelijks door Nieuwegein en de gevaarlijkste situaties op de fietspaden die ik tegenkom worden veroorzaakt door ……….. inderdaad….fietsers.
  Niet alleen scholieren, maar vooral volwassenen die even een slimmere route kiezen. Succes in de strijd met knippen.

  1. Bert Dijkstra

   ‘De gevaarlijkste situaties op de fietspaden worden veroorzaakt door ……….. inderdaad….fietsers.’
   Da’s een goeie! Ik weet er nog meer:
   De gevaarlijkste situaties op de spoorwegen worden veroorzaakt door ……….. inderdaad….treinen.
   De gevaarlijkste situaties op het water worden veroorzaakt door ……….. inderdaad….boten.
   De gevaarlijkste situaties op snelwegen worden veroorzaakt door……..ach laat ook maar.
   Mijn voorstel is: schaf alle voorrang in de bebouwde kom af, rondom winkelcentra auto-te-gast-straten en de helft minder parkeerplaatsen. Dan zal iedereen voorzichtiger moeten rijden en nadenken welk vervoer te kiezen om bijvoorbeeld boodschappen te doen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk