Fietsersbond: ‘Zet een streep door kruising Liesboschterrein’

De Fietsersbond roept Nieuwegeinse raadsleden op om een streep te zetten door het wormvormig aanhangsel op de bestemmingsplankaart Ravenswade. Want een kruising op die plek, bij de Laagravenseweg, is onveilig en fietsonvriendelijk.

Clarion Wegerif, voorzitter Fietsersbond Nieuwegein: “Eén van de belangrijkste hoofdfietsroutes naar Nieuwegein wordt met de geplande kruising vernacheld. Elke dag weer lopen 3000 fietsers de kans dat zij nooit, of met ernstig letsel thuiskomen. In de Ontwerpwijzer fietsverkeer, de bijbel van elke verkeerskundig ontwerper, staat dat dit soort kruisingen vermeden moet worden, omdat er erg veel ongelukken gebeuren“.

Slimme verkeersregelinstallaties blijken starre stoplichten
Wegerif: “Gedeputeerde Verbeek, verantwoordelijk wegbeheerder van de fietsroute, leidt u om de tuin met valse beloftes. Haar slimme, fietsvriendelijke verkeersregelinstallaties zijn in werkelijkheid starre stoplichten, die te lang op rood staan”. Onveilige kruisingen zijn nooit fietsvriendelijk.

De huidige tunnel die de Fietsersbond het liefst verlengd ziet worden

Out-of-the-box denken
De Fietsersbond vraagt de Nieuwegeinse raadsleden, die vanavond over het bestemmingsplan Ravenswade debatteren in de raadscommissie ROM, om te kiezen voor een verlengde fietstunnel óf om out-of-the-box te denken. Door een streep te zetten door het wormvormig aanhangsel op de bestemmingsplankaart kunnen zij ervoor kiezen om alleen hun goedkeuring te verlenen aan het noordelijk deel van het bestemmingsplan. Dit houdt in het aanleggen van alle geplande verkeersvoorzieningen op het noordelijk deel van het Liesboschterrein en een tweerichtingenfietspad langs de Ravenswade. De in- en uitritten voor het distributiecentrum van de Jumbo zijn dan beschikbaar en er is een voldoende veilige route voor fietsers over het Liesboschterrein gecreëerd.

Ruimte voor de fiets
Daarmee komt er ruimte voor de ondernemers op het Liesboschterrein om te kiezen voor de fiets. Immers, steeds weer blijkt dat ongeveer de helft van alle werknemers op fietsafstand van het werk woont. Met een stimuleringsprogramma zoals op bedrijventerrein Lage Weide is de dagelijkse autostroom in te dammen, zodat de Liesbosch ook in de toekomst bereikbaar blijft.

2 thoughts on “Fietsersbond: ‘Zet een streep door kruising Liesboschterrein’

  1. Gerhard van Hunnik

    Ik snap hier niks van. De tunnel is er al, verkeerslichten bij McDonald’s ook. Wat is de verandering?????

  2. Gerhard van Hunnik

    O ja, de Ravenswade is idd een hel voor fietsers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren