Fietsersbond Nieuwegein krijgt het Groene Lintje 2023

De fietsersbond zet zich al lange tijd in voor groene en gezonde fietsmobiliteit in Nieuwegein, reden voor GroenLinks om die inzet dit jaar te belonen met het Groene Lintje. “Wij vinden dat Nieuwegein blij mag zijn met een organisatie als de Fietsersbond,” zegt raadslid Rien Van Keulen, woordvoerder Mobiliteit, “ze voorzien ons van waardevol advies en hebben een heel scherp beeld van wat nodig is in onze stad voor de fiets!”

Hoewel het weer niet geheel meewerkte, vond de uitreiking plaats langs de Doorslag tegenover het Park Oudegein. Een fietspad dat onderdeel uitmaakt van de toekomstige snelfietsroute van IJsselstein naar Utrecht. Een symbolische plek voor de Fietsersbond die zich al jaren hardmaakt voor deze snelle fietsroute.

Rien van Keulen: “Veel van de mensen die hierover fietsen realiseren zich wellicht niet hoe dit soort fietspaden tot stand komt. Hoeveel input van een organisatie als de Fietsersbond hierbij meegenomen wordt. Het is mede dankzij de inzet van de vrijwilligers zoals Clarion dat de fietsersbond de serieuze gesprekspartner is die ze is. Als politieke partij hebben we veel waardering deze gesprekspartner die niet te beroerd is om kritisch te kijken naar plannen en adviezen komt waar we als politiek wat mee kunnen! Heel veel dank daarvoor.”

Over het Groene Lintje
Ieder jaar rijkt de Nieuwegeinse afdeling van GroenLinks het Lintje uit: het Groene Lintje is een oorkonde voor een organisatie, bedrijf of individu die zich het afgelopen jaar positief heeft ingezet voor ‘groen’, duurzaamheid of het milieu in onze gemeente. “Eigenlijk is de Fietsersbond een heel logische keuze gezien hun inzet voor gezonde mobiliteit die de natuur en dus het groen juist versterkt,” legt GroenLinks-fractievoorzitter Alma Feenstra uit, “het is dan ook volkomen terecht om hun inzet te belonen met dit lintje.”

Namens de Fietsersbond nam Clarion Wegerif, voorzitter van de Fietsersbond Nieuwegein, het Groene Lintje in ontvangst. Rien Van Keulen sprak Clarion Wegerif toe, waarna penningmeester Boukje Cuelenaere het lintje uitreikte aan Fietsersbondvoorzitter Wegerif en secretaris Karin Masereeuw een mooie bos bloemen overhandigde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk