Fietser aangereden op de Noordstedeweg

Vanmorgen rond 09.20 uur is een fietser gewond geraakt op de rotonde ter hoogte van de Noordstedeweg met de Sluyterslaan. Een automobilist zag de fietser over het hoofd en reed hem aan op het fietspad. De fietser raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onbekend welk letsel hij heeft opgelopen.

De politie heeft de weg enige tijd afgezet voor al het verkeer. Hierdoor stagneerde het verkeer in de binnenstad van Nieuwegein en ontstond er een file . Rond 09.45 uur is de weg weer vrijgegeven. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Foto: Michael Simonse

7 thoughts on “Fietser aangereden op de Noordstedeweg

 1. danniela

  Tja het zoveelste ongeluk in korte tijd op de Noordstedeweg… en onze vriendelijke lintjesknipper en Sinterklaasbinnenhalende heer Backhuis ziet het allemaal heel anders…niets aan de hand op deze weg! Deze man moet maar eens vertrekken als verantwoordelijke voor Nieuwegein.

 2. Inge

  In welk opzicht vind u dat het gevaarlijk is? Het is toch behoorlijk overzichtelijk op dat punt. Haast maakt dat elk kruispunt gevaarlijk wordt.

 3. Martin Reijmerink

  Wellicht helpt hier een drempeltje ongeveer 10 meter voor het zebrapad? bij iedere oprit van de rotonde, want ze rijden hier wel als gekken met een hoge snelheid. En ik bedoel zo een drempel als op de Buizerdlaan.

  1. of lichtsignalen in het asfalt die aan gaan zodra een fietser of voetganger de sensor passeert.
   In De Bilt hebben ze een drukke rotonde hiermee uitgerust. Al blijft de rotonde onderwerp van gesprek
   https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1662089/auto-rijdt-over-hand-fietser-bij-beruchte-rotonde-de-bilt.html

 4. Mariette

  Ze hadden die fietspaden wel gescheiden van de rijbaan kunnen maken, maar dan wel, zoals voorheen, aan beide kanten van de weg. Soms verwacht je als autobestuurder echt geen fietsers van een bepaalde kant, hoe goed je ook denkt op te letten. Je hebt geleerd op een bepaalde manier te kijken op een rotonde en hier moet je ogen aan alle kanten hebben. En dan zijn er ook nog overal zebrapaden, echt zo onoverzichtelijk. Voor fietsers zelf is het er ook niet veiliger op geworden doordat ze allemaal aan 1 kant moeten rijden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die inrit van de stadshuisparkeergarage pffff. Gevaarlijk voor fietsers, filevorming op de rijbaan omdat auto’s vaak door drukte niet kunnen afslaan. Ipv veiliger is het alleen maar gevaarlijker geworden. Ooit was er weinig aan t handje.

 5. Paul Jansen

  Ik was toevallig getuige en heb mijn auto er voor gezet met knipperlichten aan.
  Zowel de bestuurster van de auto en de fietser reden beide zeer zeker niet te hard.
  Dus daar lag het deze keer niet aan !

 6. Annemieke

  Fijn om te weten. Paul. Soms is een ongeluk ook echt een ongeluk. Sterkte voor iedereen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren