Fietsendiefstallen hoog en inbrekers trekken er weer op uit in in Nieuwegein

Het aantal fietsendiefstallen is nog steeds erg hoog in Nieuwegein. Met namen eigenaren van e-bikes en duurdere fietsen zijn sneller slachtoffer van diefstal. ‘Gemiddeld wordt er per dag 1 fiets gestolen. De dieven tillen fietsen achterin een busje en zijn er snel vandoor. Uw fiets kan hierdoor binnen 1 minuut al foetsie zijn’ zo laten de veiligheidspartners in Nieuwegein weten.

Geadviseerd word om goed op te letten als u iets vreemds of verdachts ziet en altijd 112 te bellen bij verdachte situaties. ‘Zet uw fiets altijd vast met een aparte stevige ketting aan een paal of fietsrek, ook al laat u uw fiets maar ‘eventjes’ achter. Het kettingslot werkt het beste om diefstal van uw fiets te voorkomen.’

De ‘Poolse sleutel’
Rond het Muntplein is het regelmatig raak met fietsendiefstal volgens de verhalen. Slechts drie mensen hebben de moeite ge- nomen om aangifte te doen. Een nieuwe ‘fietssleutel’ voor de dieven is de Poolse sleutel. Een klein stuk gereedschap waar- mee een slot wordt geforceerd. Veel mensen hebben een extra ketting in het fietsslot om hun fiets mee vast te zetten. Door het force- ren van het slot is ook die ketting los en kan de fiets worden gestolen. Enige remedie daartegen is een apart kettingslot om de fiets vast te zetten.

Slechts 5% houdt rekening met woninginbraak
Woninginbrekers zijn niet zo selectief als mensen soms denken. In ieder huis is er wel wat te halen en ze kijken er vooral naar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. 90 procent van de inbraken wordt gepleegd door een gelegenheidsinbreker die zijn slag slaat als de kans zich voordoet. Het type huis en moment van de dag doen er voor deze criminelen niet toe.

Maak het ze niet te makkelijk!
‘Veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we deze zomer weer op pad gaan, valt die ‘beveiliging’ plotseling weg. Gaat u deze zomer een dagje weg of op vakantie? Wees dan extra alert en doe uw deur goed op slot, de ramen dicht en een lichtje aan. Doe alsof u thuis bent, ongeacht of u een paar uur of een paar weken weggaat. Laat koffiekopjes staan, zorg voor een bewoonde indruk door automatische verlichting. Denk ook aan het tuinhek en de schuur! Samen met politie en gemeente houden we Nieuwegein veilig.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk