Fietsen voor vluchtelingen uit Oekraïne gezocht

Het is het hartverwarmend dat veel inwoners en organisaties in Nieuwegein zich inzetten voor vluchtelingen. De gemeente Nieuwegein spreekt de waardering uit voor iedereen die zich inzet om te helpen. ‘Dank je wel!’ Vandaag lichten we één van de initiatieven uit.

WIJ3.0, een allround organisatie voor activering en re-integratie, helpt in samenwerking met Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein en Vrijwilligershuis Nieuwegein vluchtelingen aan een fiets. Op de werkplaats bij WIJ 3.0 repareren mensen met een kwetsbaarheid oude fietsen voor vluchtelingen. WIJ 3.0 is actief in de gemeenten Utrecht, Bilthoven, Nieuwegein en Zeist.

Peter: “Het is de bedoeling dat de vluchtelingen uit Oekraine zelf de fiets ophalen bij ons. Zo zien de deelnemers voor wie ze de fietsen maken, het is mooi om te zien hoe trots de deelnemers dan zijn. Door het persoonlijke contact zien ze namelijk voor wie ze het doen. Trots leggen ze dan uit hoe de fietsen werken.”

Er zijn niet genoeg fietsen om iedereen van een fiets te voorzien. Heb jij een fiets over? Lever deze dan in aan de Nijverheidsweg 9E in Nieuwegein (telefoon: 030–303 99 87). Dit kan van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 uur en 15.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk