Fietsbelconcert in kader van 50 jaar Nieuwegein niet druk bezocht, maar wel gezellig

Afgelopen donderdag 1 juli was het precies 50 jaar dat Nieuwegein het daglicht zag. Op 1 juli 1971 werden de voormalige gemeenten Jutphaas en Vreeswijk, na lang gesteggel, samengevoegd tot één groeigemeente: Nieuwegein. Dat wordt natuurlijk uitbundig gevierd. Heel het jaar zijn er tal van activiteiten. MOvactor en Stadstheater De Kom organiseerden gisteren ‘Het Fietsbelconcert.’ Dit concert vond plaats op het Buurtplein Zuid en Buurtplein Batau. Het was niet echt druk maar wel gezellig en feestelijk. En daar gaat het om!

Om deel te nemen was geen lange oefensessies nodig. De deelnemers fietste een instant concert al fietsend door een drivetrue bij de buurthuizen aan de Ratelaar en de Dukatenburg. Wat volgde was een spontane groovende Urban Soundscape vol gerinkel, geping, gerommel en geswing.

Vooral de aanwezige muzikanten, zoals rooie Arie (inmiddels grijs) in Zuid en de gitarist in Noord maakte de boel feestelijk. Kijk zelf maar. Onze videografen Jos van Vogelpoel en Bart van Rooijen waren aanwezig om bovenstaand verslag te maken.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk