Fiets mee met de ronde van Rijnenburg met Rijne Energie

Tijdens een gezellige fietstocht op zondag 11 juni aanstaande komt u langs de mooiste en interessantste plekjes van Polder Rijnenburg. Momenteel staat deze polder in het nieuws omtrent de plaatsing van mogelijke windmolens door de gemeente Utrecht. Rijne Energie organiseert komende zonde won fietstocht van 15 km door het gebied. Terwijl u fietst leert u elkaar, de mensen van Rijne Energie en medebewoners kennen, en komt u meer te weten over de mogelijkheden voor zonneweides en windmolens in dit gebied. Hoe kunnen wij met elkaar een zo goed mogelijk energiepark inrichten waar bewoners en omwonenden aan mee doen en van profiteren? De fietstocht duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Rijnenburg
Het landschappelijke karakter van Rijnenburg en Reijerscop vormt het uitgangspunt voor de ontwikkeling van het toekomstige energielandschap. Kenmerken van het Groene Hart, weides, openheid en een opstrekkende verkaveling met sloten, zijn in Rijnenburg duidelijk herkenbaar. Het historische boerderijlint van de Nedereindseweg en de Ringkade met de weiden, de watergangen, de openheid en lange doorzichten zou behouden moeten blijven voor ons nageslacht.

Duurzame Energielandschap
De gemeente Utrecht zet voor de groei van de stad in op ‘inbreiding’ binnen de stad. Voor Rijnenburg betekent dit dat woningbouwontwikkeling in het gebied is uitgesteld tot na 2030 en dat de mogelijkheden voor grootschalige energieopwekking worden onderzocht. Voor deze ontwikkeling is het een voorwaarde dat inwoners en omwonenden participeren. Rijne Energie is een bewonerscollectief dat samen opwekken van duurzame energie voor en door de inwoners als uitgangspunt heeft.

De Route
Om mee te fietsen verzamelen de deelnemers om 14.00 uur op de parkeerplaats van de Skipiste Nieuwegein. Deze ligt ten zuiden van de Nedereindse Plas. Na een uitleg over mogelijke drijvende zonnepanelen, zonnevelden in de weilanden of op geluidswallen, fietsen we verder het gebied in. Onderweg krijgt u uitleg over de mogelijkheden voor windmolens en/of zonnevelden in Rijnenburg en Reijerscop. Natuurlijk is er volop tijd om van het landschap te genieten en nader met elkaar kennis te maken en van gedachte te wisselen. Rond 16.00 uur eindigen we weer bij de Skipiste, waar we onder het genot van een drankje verder in gesprek kunnen gaan.

Praktische informatie
•       Datum: Zondag 11 juni
•       Tijd: Fietstocht van 14 tot 16 uur, aansluitend borrel in de Skihut
•       Startlocatie: Op de parkeerplaats van de Skipiste Nieuwegein
•       Aanmelden niet nodig
•       rijne.energie@gmail.com
•       www.rijne-energie.nl
•       www.facebook.com/RijneEnergie

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren