Fiets en autoverkeer op industrieterrein De Liesbosch

Al jaren is de infrastructuur op industrieterrein De Liesbosch een groot zorgpunt. Verschillende partijen willen zich inzetten om de verkeersveiligheid op dit industrieterrein te verbeteren, vooral voor langzaam verkeer, zoals fietsers. Om het belang van de verkeersveiligheid, waaronder de fietsveiligheid, te benadrukken heeft Lokale Vernieuwing, middels een zogenoemde artikel 42-brief, schriftelijke vragen aan het college van B&W van Nieuwegein gesteld.

Op dit moment wordt op De Liesbosch een nieuw distributiecentrum voor Jumbo gebouwd. Voorafgaand aan het afgeven van een vergunning voor de bouw van dit centrum, heeft de gemeente voorwaarden gesteld. Eén van de gestelde voorwaarde is dat het gebied veiliger gemaakt wordt voor het langzame verkeer. Een andere gestelde voorwaarde is dat er betere in- en uitritten komen, dit ter bevordering van de bereikbaarheid van het volledige industrieterrein. Deze laatste voorwaarde moet de aanvankelijk enige toegangsweg, die bij de McDonalds, waar het tijdens spitsuren enorm druk is, ontzien.

Op papier lijkt het allemaal goed geregeld, helaas pakt het tot nu toe in de praktijk niet goed uit. In plaats van veiliger is de situatie voor fietsers er alleen maar onveiliger op geworden. Op basis van de door de gemeenteraad goedgekeurde plannen, zouden de fietsers voorrang moeten krijgen en zou er een vrij-liggend fietspad moeten worden aangelegd. Het fietspad ligt er ondertussen, maar helaas is het o.a. door een oerwoud aan verkeersborden op de Veldwade alleen maar onoverzichtelijker geworden.

Gezien het voorgaande heeft Lokale Vernieuwing, middels een artikel 42-brief, haar zorgen geuit bij en schriftelijke vragen gesteld aan het college van B & W van de Gemeente Nieuwegein. De zorgen die zijn geuit gaan o.a. over het gegeven dat de werkzaamheden aan het begin van de Ravenswade, in strijd met de planning, nog niet af zijn. Ook is de huidige situatie ter hoogte van de Mc Donalds, waar fietsers nu schuin over moeten steken, benoemd.

Het college heeft de genoemde artikel 42-brief beantwoord. In deze brief is aangegeven dat pas wanneer de hoofdroutes klaar zijn én deze routes opnieuw van asfalt zijn voorzien, er pas naleving van het raadsbesluit wordt verlangd. Tot die tijd is het dus een kwestie van goed opletten en hopen dat je niet voor je sokken wordt gereden!

Wij houden de verkeerssituatie daar en op andere plaatsen goed in de gaten! Lokale Vernieuwing houdt zich altijd bezig met betere en veiligere verkeersoplossingen.

Vincent Verhaar, raadslid Lokale Vernieuwing

One thought on “Fiets en autoverkeer op industrieterrein De Liesbosch

  1. Ron

    Nieuwegein “Fietsgemeente” ?!

    Laagraven; puinhoop ! Noordstedeweg; maandenlang ellende ! Fietsoversteek bij Winkelcentrum Hoogzandveld; levensgevaarlijk (roodrijders en te hard) Lichten voetgangers en fietsers niet tegelijk op groen/rood !

    Fietstunnels die komen de maanden weer regelmatig onder water staan … fietspaden waar helemaal geen toezicht/uitzicht op is (Nieuwegein-IJsselstein oa) Zo kan ik nog wel even doorgaan …

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren