Festival Geinbeat gaat ook in 2022 niet door

Het festival Geinbeat, dat de laatste jaren plaats vond bij de Middengaarde in Nieuwegein, gaat in 2022 helaas niet door. Door de aanhoudende onzekerheid rondom de coronapandemie eind 2021/begin 2022 kon de organisatie niet op tijd beginnen met de voorbereidingen. “Een ontzettend vervelend besluit, maar uiteraard kan Geinbeat alleen doorgaan als we genoeg tijd hebben voor de voorbereidingen en dat was dit jaar gewoon niet mogelijk”, Riny Kooijman, voorzitter van Geinbeat festival.

Eind 2021 gingen de Corona-besmettingen weer hard omhoog en werden nieuwe maatregelen aangekondigd. Dit resulteerde uiteindelijk in december in een harde lockdown. Normaliter hét moment waarop de organisatie, volledig bestaande uit vrijwilligers, grote stappen zet in de organisatie voor volgend jaar; artiesten worden vastgelegd, vergunningen worden aangevraagd etc.

Door de onzekerheid die de lockdown met zich meebracht, besloot de organisatie dit jaar niet te starten met de voorbereidingen. “Ook de ervaring van vorig jaar speelt mee,” aldus Riny Kooijman. “Toen hebben we op het allerlaatste moment moeten besluiten het festival te annuleren in verband met Corona. Dat was een enorme teleurstelling voor zowel bezoekers als de organisatie.”

De organisatie benadrukt dat Geinbeat enkel door kan gaan als alles tot in detail geregeld kan worden en men een topervaring voor de bezoekers kan garanderen. Dat was dit jaar dus helaas niet mogelijk.

Geinbeat 2023
Ondanks de teleurstelling dat er in 2022 geen Geinbeat zal plaats vinden, heeft de organisatie haar blik alweer gericht op de editie van 2023. Zij gaan alles op alles zetten om er, na drie jaar afwezigheid, weer één groot feest van te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk