Festival ‘City made by you’ aankomend weekend

Beleef en creëer de toekomst van City Nieuwegein. Kom zaterdag 16 juni naar het festival City made by you in en om het Stadshuis. Van 10.00 tot 17.00 uur is er van alles te doen en te beleven. Kijk via een virtual reality bril naar hoe het gebied van het tram- en busstation er misschien uit kan gaan zien, wandel er doorheen en laat weten wat je ervan vindt. Bekijk de denkbeelden voor een duurzaam City West, gemaakt door studenten van Universiteit Wageningen. Laat The Map Docs weten wat jij belangrijk vindt om City aantrekkelijker, levendiger en duurzamer te maken. En beleef duurzaamheid met o.a. de Nuon Solar raceauto van team TU Delft, theater, schminken, photobooth, Mad Science Booths, foodtrucks en City lounge. Het motto is: “Samen bouwen we aan een levendig en aantrekkelijk City Nieuwegein. En dat doen we duurzaam!” Want help jij mee om City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken?

Festival ‘City made by you’ is nieuw en bedoeld om inwoners van Nieuwegein op een laagdrempelige manier te vertellen over de ideeën voor het verder vernieuwen van City. Maar vooral ook om te horen wat men hiervan vindt en wat men belangrijk vindt in de toekomstige City. Uiteraard is de gemeente benieuwd of er interesse is om mee te doen, of om samen met de gemeente dingen te bedenken (participatie en co-creatie) voor City.

Wethouder Hans Adriani: “De vernieuwing van City heeft een tijdje stil gelegen. We pakken nu de draad weer op. De komende jaren investeren we in extra woningen, in het tram- en busstation en in de levendigheid van City. Bij het bedenken, maken en uitvoeren van plannen willen we nadrukkelijk de stad betrekken. Iedereen kan helpen met het verder vernieuwen van City Nieuwegein. De binnenstad is tenslotte voor álle inwoners.”

2 thoughts on “Festival ‘City made by you’ aankomend weekend

  1. john

    wat moet men nou nog vernieuwen aan het dorpsplein?
    Adriani heeft het er maar druk mee om alles te vernieuwen en vol te bouwen.
    hij heeft het maar over de CITY ,praat hij zo slecht nederlands dat hij engelse woorden moet gebruiken?

  2. hessel

    De gemeente gaat nu WEER proberen iets te maken van City en het heeft de burger inmiddels al veel geld gekost. Iedere keer als er weer een nieuwe gemeenteraad en nieuwe wethouders komen worden er nieuwe plannen gemaakt. Het kost de inwoners van Nieuwegein onnodig veel geld. Laat ze dit geld bijvoorbeeld gebruiken voor de mensen die van een minimum inkomen moeten rondkomen en daardoor onder andere geen geld hebben om medicijnen te betalen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren